Saçlara zarar veren alışkanlıklar var mıdır? Varsa nelerdir? Sağlıklı saçlara kavuşmak çok da zor değil ama zahmet ister. Özellikle saçları çok sık yıpranan ve hiçbir şekilde eski sağlığına kavuşamayanlardansanız belki de saçlarınızın bu durumundan siz sorumlusunuz. Şöyle ki günlük hayatımızda edindiğimiz pek çok alışkanlık aslında saçlar için oldukça zararlı olabiliyor. Bunlardan en sık yapılanı ise şekillendirirken yapılan hatalardır. Ayrıca dengesiz ve sağlıksız beslenme ve gün içerisinde içilmesi lazım olan ideal su miktarını tüketmemekte saçlarımıza ciddi oranda zarar veren alışkanlıklarımızdandır.
Saçları şekillendirirken zaman zaman ısı uygulanmakta. Bunlardan bazıları fön, düzleştirici, maşa, tost ve sıcak sulu bigudiler. Şimdi gelelim bu yapılan hataların detaylarına ve doğru şekilde nasıl uygulanması gerektiklerine.
Sağlıklı saçlara kavuşmak aslında bizim elimizdedir. Özellikle çok sık yıpranan ve hiçbir şekilde eski sağlığına kavuşamayanlardansanız belki de saçlarınızın bu durumundan siz sorumlusunuz. Şöyle ki günlük hayatımızda edindiğimiz bir çok alışkanlık aslında saçlarımız için oldukça zararlı olabiliyor. Bunlardan en sık yapılanı ise şekillendirirken yapılan hatalardır.
Ayrıca dengesiz ve sağlıksız beslenme ve gün içerisinde içilmesi gereken ideal su miktarını tüketmemekte saçlarımıza ciddi oranda zarar veren alışkanlıklarımızdandır. Saçları şekillendirirken çoğu zaman ısı uygulanmakta. Bunlardan bazıları fön, düzleştirici, maşa, tost ve sıcak sulu bigudiler. Şimdi gelelim bu yapılan hataların detaylarına ve doğru şekilde nasıl uygulanması gerektiklerine.
Saçlara zarar veren alışkanlıklar nelerdir?
Yanlış olan beslenme alışkanlıkları
Saçlar yalnızca dışarıdan yapılan yanlış uygulamalardan dolayı zarar görmezler. Aksine daha çok yenilip içilen bazı şeylerden de zarar görürler. Bunlardan ilki elbette ki su tüketimine dikkat etmemektir. Günde en az 1.5 litre su içildiği takdirde saçlar hem çok daha hızlı uzar hem de çok daha sağlıklı ve gür olurlar. Ayrıca tüketilen gıdalar da saç sağlığı için oldukça önemlidir. Özellikle öğrenciler sıkça yaptığı hatalardan bir tanesi hazır gıdalara olan düşkünlüktür. Sürekli olarak hamurlu, kızarmış ve taze olmayan gıdaları tüketmek başta vücut sağlığı olmak üzere saç sağlığınız için de oldukça zararlıdır.
Saçları güçlendirmek için neler yapabiliriz?
B vitamini ile saçlar daha hızlı uzamaya başlar ve saç kökleri beslenerek dökülmenin önüne geçilir. Be vitamini aynı zamanda saçların daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlarken saç kırıklarını da engeller. C vitamini saç derisinde ki kan dolaşımını hızlandırarak saçların daha da gür ve daha canlı görünmesini sağlar. Magnezyum, sülfür, Çinko ve diğer mineralli özellikle içecekler saat sağlığına olumlu etki sağlar.
Meyve tüketimi de saç sağlığı için oldukça önemlidir. Genellikle C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon, mandalina, portakal ve greyfurt tüketimi saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlarken bu besinler ile yapılan saç maskeleri de saçları dıştan onarır.
Protein yönünden zengin olan yiyecekleri tüketmekten yine saç sağlığı için oldukça önemlidir. Balık, tavuk ve kırmızı et tüketimi vücut için olduğu kadar saç İçinde oldukça faydalıdır.
Saçlarınızda dökülmeler başladıysa bir diş sarımsak ezilir ve saç dökülmesi yaşanan yere uygulanır. Bu sayede saçlar daha gür ve daha güçlü çıkacağı için kelliğin de önüne durulmuş olur.Saç derisi bazı zamanlarda aşırı yağlı yemek tüketimine karşı olarak aşırı yağlanma veya sivilcelenmeler yaşar. Bu durumun önüne de limonlu saç bakım maskeleri ile geçilebilir.